Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011


Οι Αρχές του Ρέικι


Ο δόκτωρ Ουσούι πίστευε ότι πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε το νου και το πνεύμα για να μπορέσουμε να έχουμε και ένα σώμα υγιές. Αλλιώς η αρρώστια επιστρέφει πολλές φορές πιο δυνατή.

Για το λόγο αυτό εφάρμοζε και ακολουθούσε πέντε αρχές που τις επέβαλλε στους μαθητές του και έπρεπε να ζουν σύμφωνα με αυτές αν ήθελαν να διδάξουν το Ρέικι και σε άλλους αλλά και γενικότερα για την πνευματική τους ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό να εμβαθύνουμε σε αυτές τις αρχές ,να τις μελετήσουμε με την καρδιά μας και να διαλογιστούμε πάνω σε αυτές.  Πάνω στην επιτάφια επιγραφή γράφονται τα εξής για αυτές τις αρχές:

«Αν ακολουθήσετε αυτές τις αρχές θα κατακτήσετε την γαλήνη των αρχαίων σοφών. Για να αρχίσετε να διαδίδετε το σύστημα Ρέικι, πρέπει να αρχίσετε από κάτι που είναι κοντινό σε σας (από τον εαυτό σας), μην αρχίσετε από κάτι που είναι απόμακρο όπως η φιλοσοφία ή η λογική.
Κάθε πρωί και βράδυ καθίστε σιωπηλοί και ακίνητοι με τα χέρια διπλωμένα στην θέση «γκάσο» (στην καρδιά).Ακολουθήστε τις βασικές αρχές ,εξαγνιστείτε και ησυχάστε .Ασχοληθείτε με την καρδιά σας και κάντε πράγματα που σας υπαγορεύει το σιωπηλό κομμάτι μέσα σας. Όλοι μπορούν να κατακτήσουν το Ρέικι, γιατί ξεκινά από μέσα μας!»

Μόνο για σήμερα ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ.
Παρατήρησε τον θυμό σου και κατανόησε την αιτία του. Ίσως πολλές φορές να μην μπορείς να τον σταματήσεις. Και δεν χρειάζεται άλλωστε. Μπορεί να σου κάνει καλό να βγει προς τα έξω αυτό που σε ενοχλεί και σε κάνει να θυμώνεις. Επίσης μπορεί να κάνει καλό στον άνθρωπο που απευθύνεται. Ίσως να χρειάζεται για κάποιο λόγο να τον «ταρακουνήσουμε». Όπως και να έχει δες τον θυμό σου πιο πέρα από μια έκρηξη της στιγμής. Δες αν σου έχει γίνει συνήθεια να θυμώνεις και να αντιδράς σε όλους και σε όλα όταν δεν γίνονται όπως εσύ τα θέλεις. Αντί να προσπαθείς να ελέγξεις τον θυμό σου κοίταξε μέσα στην καρδιά σου και την θλίψη που υπάρχει εκεί. Κατανόησε και αναγνώρισε την και αντιμετώπισέ τη. Δες τι υπάρχει πίσω από αυτή την θλίψη και κλάψε για αυτό. Κλάψε για την απώλεια που μπορεί να έχεις νιώσει για την αποτυχία και ότι σε κάνει να είσαι ακόμα θλιμμένος και θυμωμένος χωρίς να προσπαθείς να διώξεις τον πόνο. Και τότε ο θυμός θα αρχίσει να χάνεται σιγά και στην θέση του θα μπουν όμορφα συναισθήματα φωτεινά και θετικά .

Μόνο για σήμερα ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.
Η ανησυχία για το κάθε τι σου δηλητηριάζει το σώμα, το νου και την ψυχή. Σου προκαλεί ένταση, φόβο και ενοχή και όλα αυτά μαζί σε κάνουν δυστυχισμένο. Σε απομακρύνουν από το να ζήσεις αυτά που θα σου φέρει η στιγμή. Παρέμεινε με πίστη ανοιχτός σε όλα τα όμορφα πράγματα και άφησε την ροή να σε παρασύρει εκεί που χρειάζεται να πας χωρίς να υποφέρεις και  να αγωνιάς. Όταν καταλάβεις ότι η ανησυχία είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο σε σένα αλλά και σε πολλούς άλλους γύρω σου τότε έχεις την επιλογή είτε να την ενεργοποιήσεις και να συνεχίσεις να ανησυχείς είτε να σταματήσεις και να προχωρήσεις παρακάτω με δημιουργία και θάρρος. Επιτρέποντας την θεϊκή βοήθεια και προστασία να έρθει κοντά σου. Είναι μέχρι να καταλάβεις ότι για ότι σου συμβαίνει έχεις εσύ την επιλογή.

Να είσαι ευγνώμων.
Να είσαι ευγνώμων για κάθε έμβιο όν. Για την ζωή την ίδια. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να δείξεις ευγνωμοσύνη. Ας είσαι ευγνώμων για οτιδήποτε σου παρουσιαστεί στην ζωή σου. Για τους φίλους και τους εχθρούς , για την επιτυχία και την αποτυχία, για τις ευκολίες και τις δυσκολίες. Για το θείο δώρο της Αγάπης και την ευκαιρία που είχες στην «ζωή». Ξύπνησε το πρωί και ξεκίνα  την ημέρα σου με ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Νοιώσε στην καρδιά σου την ευγνωμοσύνη, άφησε να κυλήσει μέσα σου σαν ευλογία και θα δεις πως θα ξεχειλίσεις από γαλήνη και γλυκύτητα και πόσο γρήγορα θα την μεταδόσεις και στους γύρω σου. Απλά δοκίμασέ το.

Δούλεψε σκληρά.
Αυτή η αρχή έχει να κάνει με το πόσο σεβόμαστε την δουλειά που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Όλες οι δουλειές είναι άξιες για σεβασμό αγάπη  και ευγνωμοσύνη. Ας δεχτούμε το γεγονός ότι μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, τίμια και να εκπληρώνουμε με αγάπη το σκοπό για τον οποίο ήρθαμε στην γη. Όσο είμαστε συνεπείς στον ρόλο που έχουμε αναλάβει σε μια κοινωνία αυτό μας φέρνει πιο κοντά στο να νοιώθουμε χαρά και ολοκλήρωση. Κάθε τι που κάνουμε ας το κάνουμε με αγάπη και αφοσίωση και θα έχουμε πάντα αφθονία και ευημερία.

Τίμα τους άλλους.
Τίμα και σεβάσου κάθε άνθρωπο γύρω σου. Τίμα τους γονείς σου και τους ηλικιωμένους.
Οι γονείς μας έφεραν στην ζωή, μας φρόντισαν και μας δίδαξαν ότι μπορούσαν.
Ακόμα και αν έκαναν λάθη τους οφείλουμε σεβασμό και συγχώρεση.
Έτσι εξυψώνουμε τον εαυτό μας και οδηγούμαστε σε μια βαθύτερη εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Ας νοιώσουμε την συμπόνια για κάθε πλάσμα και ας δούμε πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια αγκαλιά . Τιμώντας τους άλλους τιμάμε την ίδια την ύπαρξη και βοηθάμε τον εαυτό μας να ανέβει ακόμα ένα σκαλοπάτι που θα τον οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά στον πνευματικό κόσμο και στην ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου