Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εισαγωγή στο Ρέικι


reiki-gekleurd.jpg“Ρέικι” (Reiki) – ιαπωνική λέξη για τη “συμπαντική ενέργεια ζωής”, τη δύναμη που δρα και κυλά μέσα από όλη τη Δημιουργία και δεν είναι άλλη από την κοσμική ενέργεια της Αγάπης.
Η λέξη Reiki είναι σύνθετη: rei + ki. Το ki περιγράφει την ενεργειακή δύναμη της ζωής, τη ζωτική ενέργεια, ενώ το rei προσδιορίζει τη συμπαντική διάσταση αυτής της ενέργειας.
Προσδιορίζει δηλαδή ότι η ενέργεια αυτή προέρχεται από το ίδιο το Σύμπαν ή τον Θεό, αν προτιμάτε.
Η έννοια του ki (= ενέργεια) συναντάται σε πολλές φυλές, πολιτισμούς και θρησκείες. Στους Κινέζους υπάρχει ως τσι, στους ινδουϊστές ως πράνα, στους καχούνας (σαμάνους) ως μάνα και στους χριστιανούς ως Άγιο Πνεύμα, για να αναφέρουμε μόνο λίγα από τα πολλά παραδείγματα. Όλα περιγράφουν την ίδια βασική ενέργεια ζωής, που υποστηρίζει και διαποτίζει όλες τις εκδηλώσεις του πνεύματος στην ύλη, όλη την ύπαρξη. Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε ότι η Πηγή αυτής της ενέργειας δεν μπορεί παρά να είναι συμπαντική, ουράνια, Θεϊκή.
Συνήθως, όσοι μιλούν για τη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια (Reiki) κάνουν λόγο για μια Ουράνια Πηγή αυτής της ενέργειας, η οποία στα αυτιά κάποιων ανθρώπων ίσως ακούγεται ως κάτι το πολύ γενικό και αόριστο…
Για μένα, προσωπικά, – και αυτό το δηλώνω αποκλειστικά και μόνο ως προσωπική ομολογία πίστης, σε καμία περίπτωση ως κήρυγμα – η μοναδική Πηγή της αληθινής Ζωής δεν μπορεί να είναι άλλη από τον ίδιο τον Ζωοδότη Θεό. Και ο μοναδικός Θεός στον οποίο πιστεύω είναι ο παναγαπημένος, γλυκύτατος, Ζωοδότης Χριστός, το Θείο Πνεύμα της Αγάπης (“ότι παρά σοι Πηγή Ζωής, εν τω Φωτί Σου οψόμεθα φως το αληθινόν¨).
Ο Ήλιος που γεννά τη ζωή πάνω στη Γη είναι το Πνεύμα του Παντοκράτορα Χριστού, του Θεού της αληθινής Αγάπης, που δίνει πνοή & ανάσα ζωής στις ψυχές και τις καρδιές των ανθρώπων. Γι’ αυτό και όταν οραματιζόμαστε την Ουράνια Πηγή του Reiki, φέρνουμε στον νου μας τον ζωοδότη Ήλιο.
Για μένα το Reiki και η Χριστική ενέργεια – συνειδητότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Είναι αλήθεια ότι το Reiki δεν έχει να κάνει με θρησκείες. Όπως, επίσης, προσωπική μου αληθεια είναι ότι ο Χριστός δεν μπορεί να είναι απλώς μια θρησκεία. Είναι Φως εκ Φωτός, το μοναδικό αληθινό Φως του Κόσμου και Μέγα Φως στις ψυχές και τις καρδιές όλων των ανθρώπων που Τον αγαπούν και τον ακολουθούν. Είναι το Φως του Φωτός, η Θεία  Ενέργεια της Αγάπης, που είναι η βάση όλων των υπόλοιπων ενεργειών, και μια Ανώτερη Συνειδητότητα.
Το Reiki δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι κάτι που η ανθρωπότητα ανακαλύπτει εκ νέου, χάρη σε έναν άνθρωπο που το αναβίωσε και το έφερε πάλι στο προσκήνιο τη δεκαετία του 1920.
dr-mikao-usui.jpg
To Ρέικι είναι μια πανάρχαιη, απλούστατη και απόλυτα φυσική θεραπευτική τέχνη, που αναβίωσε αρχές του εικοστού αιώνα στην Ιαπωνία χάρη στον Dr. Mikao Usui (Μικάο Ουσούι), έναν μοναχό (κατά άλλους Βουδιστή, κατά άλλους Χριστιανό) και μελετητή .
Πρόκειται για μια τεχνική βαθιάς χαλάρωσης, η οποία επανενεργοποιεί το ενεργειακό σώμα και ενισχύει την ικανότητα αυτο-ίασης, ενώ παράλληλα εξισορροπεί τον φορέα μας σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό).
Είναι σημαντικό να τονίσω ότι η θεραπευτική αυτή τέχνη δεν υποκαθιστά καμία άλλη θεραπεία, αλλά μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, “εναλλακτικές” (π.χ. κρυσταλλοθεραπεία) και “συμβατικές”.
Σε μία συνεδρία Ρέικι, ο πρακτικός του Ρέικι λειτουργεί ως κανάλι της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας, την οποία μεταβιβάζει στον δέκτη, ο οποίος βρίσκεται (συνήθως) ξαπλωμένος, φορώντας άνετα ρούχα. Μια πλήρης συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από μία ώρα έως μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
Στο σύστημα Usui του Ρέικι, η συμπαντική ζωτική ενέργεια εξέρχεται μέσα από τα ενεργειακά κέντρα των χεριών (παλάμες) του πρακτικού, που αγγίζουν απαλά ή βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σώμα του δέκτη σε συγκεκριμένες θέσεις, που δεν ενοχλούν και δεν προσβάλλουν το δέκτη.
Η ένταση της διοχετευόμενης ενέργειας Ρέικι ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη. Ανάλογα, επίσης, με το πόσο ευαίσθητος είναι στις περισσότερο λεπτοφυείς ενέργειες, ο δέκτης ενδέχεται να αντιληφθεί αυτή την ενέργεια με διάφορες μορφές, π.χ. ως θερμότητα, φως, πύρινη ενέργεια ή δροσιά που τον εξαγνίζει, τον αποτοξινώνει και τον εξισορροπεί ενεργειακά.
reik-healinghead.jpg
Εδώ, ας διευκρινιστεί, ότι ο πρακτικός του Ρέικι δε δίνει την δική του περιορισμένη ενέργεια, αλλά λειτουργεί ως αγωγός – κανάλι – της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας, η οποία καθώς διέρχεται μέσα από τα ενεργειακά κέντρα (chakras) και τους μεσημβρινούς του, τους αγωγούς της ενέργειας στο σώμα του, τροφοδοτεί, ενδυναμώνει και εναρμονίζει και τον ίδιο ενεργειακά.
Παρένθεση: H θεραπευτική ενέργεια Ρέικι ενεργοποιείται με τη δύναμη της πρόθεσης του πρακτικού και του δέκτη. Αν ο δέκτης προβάλλει αντίσταση στη θεραπεία, δεν είναι δηλ. έτοιμος να δεχθεί θεραπεία και, συνεπώς, δεν έχει πραγματικά την πρόθεση να θεραπευτεί – απ’ οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται θεραπεία στο σώμα του – δεν μπορεί να επιτευχθεί τη δεδομένη στιγμή κανενός είδους θεραπεία, “συμβατική” ή “εναλλακτική” (όχι μόνο Ρέικι), για να εξαλειφθεί το πραγματικό αίτιο της ασθένειας (και όχι το σύμπτωμα). Γιατί όμως μπορεί να συμβαίνει αυτό, θα ρωτήσει κάποιος. Κάθε ασθένεια – που στην ουσία είναι η εκδήλωση στο υλικό σώμα μιας ανισορροπίας στο ενεργειακό σώμα – κρούει ένα καμπανάκι για τον κάθε οργανισμό και έχει ένα μήνυμα να του δώσει για την πορεία και την εξέλιξή του. Το μήνυμα αυτό είναι πάντα ένα μήνυμα που εξυπηρετεί την εξέλιξή του σύμφωνα με το σχέδιο της ψυχής του – γιατί σε καθετί ενυπάρχει ένας Ανώτερος Σκοπός. Η ασθένεια και ο πόνος δεν είναι παρά ‘σκουντιές’ που ‘λένε’ στον άνθρωπο να μετατοπίσει το σημείο αντίληψής του και να αλλάξει το νοητικό μοτίβο (σκέψεις, πεποιθήσεις) που δημιούργησε την ασθένεια, προκειμένου να αποκτήσει μια άλλη, ευρύτερη κατανόηση, η οποία θα εξυπηρετεί καλύτερα την εξέλιξή του.
Μέχρι ο άνθρωπος να ανακαλύψει το μήνυμα που ‘κρύβεται’ μέσα στην ασθένεια ή στο οποιοδήποτε ενεργειακό μπλοκάρισμα που εκδηλώνεται ως πόνος και να αλλάξει το νοητικό μοτίβο που προ-κάλεσε τον πόνο και την ασθένεια, η θεραπεία του πραγματικού αιτίου καθυστερεί και τα συμπτώματα παραμένουν ή θεραπεύονται προσωρινά και μετά από λίγο επανεμφανίζονται.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο δέκτης προβάλλει αντίσταση στη θεραπεία, ο πρακτικός του Ρέικι μπορεί να στείλει απλώς Φως από το ενεργειακό κέντρο (chakra) της καρδιάς, ζητώντας ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτόν τον άνθρωπο σύμφωνα με το σχέδιο της ψυχής του, το σχέδιο του Ανώτερου Εαυτού του.
Για να ασκήσει κάποιος ή να δεχθεί το Ρέικι, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη πίστη. Το Ρέικι είναι πέρα και πάνω από θρησκείες, αιρέσεις, πνευματισμό ή αποκρυφισμό οποιασδήποτε μορφής, με την ύπνωση, την αυθυποβολή ή άλλο είδος ψυχολογικής τεχνικής. Το Ρέικι απευθύνεται σε και ασκείται από ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας ανά τον πλανήτη.
alternative_health_-hands.jpg
Ρέικι όμως δε δέχονται μόνο οι άνθρωποι. Δέχονται, επίσης, τα ζώα, τα φυτά, το φαγητό που τρώμε και το νερό που πίνουμε. Ρέικι δέχεται ολόκληρη η Γη. Το Ρέικι προσφέρει απίστευτες δυνατότητες, γιατί η ενέργεια δε γνωρίζει αποστάσεις ούτε στον χώρο ούτε στον χρόνο. Ρέικι μπορεί να σταλεί σε κάποιον άνθρωπο στην άλλη άκρη της Γης με τη νοητική μέθοδο, την οποία μαθαίνει κανείς στον Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι (υπάρχουν τρεις συνολικά Βαθμοί-επίπεδα) και για την οποία θα γίνει λόγος σε επόμενο post. Πώς είναι αυτό δυνατό; Όπως κανείς μπορεί με τη δύναμη της πρόθεσης να στέλνει τη θετική του σκέψη, τις ευλογίες του και την αγάπη του παντού, έτσι έχει τη δυνατότητα να στέλνει και ενέργεια Ρέικι από απόσταση. Έχει τη δυνατότητα, επίσης, να χρησιμοποιεί το Ρέικι για να θεραπεύσει καταστάσεις όχι μόνο του παρόντος, αλλά και του παρελθόντος, όπως επίσης για να σφραγίσει ενεργειακά τον χώρο του, τους στόχους του και για να ευοδώσει επιθυμητές καταστάσεις του μέλλοντος, εφόσον αυτές υπηρετούν το Ανώτερο Καλό.
Έχει, ακόμα, τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το Ρέικι για αυτοθεραπεία, για θεραπεία των αγαπημένων του προσώπων, για θεραπεία τρίτων ή και να κάνει το Ρέικι πνευματικό δρόμο, εφόσον το επιθυμεί, πάντα σύμφωνα με το Ύψιστο Καλό. Το Ρέικι είναι μια θεραπευτική τέχνη, στην οποία γίνεται χρήση μιας συγκεντρωμένης μορφής κοσμικής ενέργειας Αγάπης και Φωτός για το Ανώτερο Καλό Όλων.
Για μένα, το Ρέικι είναι ένα προσωπικό βίωμα αγνής, συμπαντικής Αγάπης, είναι η εστιασμένη γείωση κοσμικού Φωτός συνείδησης, είναι μία ύψιστη τέχνη θεραπείας και ενδυνάμωσης και είναι, επίσης, πνευματικό μονοπάτι.
handsoflight2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου